Flash back curses 2012 I

A primers del 2012 vaig començar fent el XI Kilòmetre Vertical de Gandía en modalitat corredor. La veritat és que em trobava en molt bona forma, havia fet la meva primera mitja marató (la mitja marató d’Ontinyent 2011) en 1 hora 36 minuts, i estava il·lusionat en provar nous tipus de competicions, especialment de curses de muntanya. El Kilòmetre Vertical de Gandía tenia bona pinta, amb 11,8 km i 978 m de desnivell i molta acceptació, amb 1600 participants.

Eixida del Kilòmetre Vertical de Gandía. Club Alpí de Gandía

A les 9 del matí del dia 15 de gener, en la llera del riu en Beniopa estavem els 1600 participants esperant l’exixida. De seguida començàvem a còrrer per una senda estreta, el que va fer que la cursa es taponara, i quasi bé a partir del kilòmetre 1,5, ja anaves en cua caminant, encara que el perfil permetia córrer. Més endavant, a partir del kilòmetre 6, i sobretot el 7,5 s’empinava molt, i ja no es podia córrer, però per la cua, ja feia molts kilòmetres que anàvem caminant, cosa que li va restar molt d’atractiu. Cap al final del recorregut, la pendent és molt dura, però les vistes són espectaculars, i compensa.

Perfil del KM Vertical 2012

Perfil del Kilòmetre Vertical de Gandía. Club Alpí de Gandía

Un cop arribats al cim, s’acaba la cursa, però encara queden 4,2 km de baixada fins a la font de la Drova. Són uns kilòmetres estranys, ja que ja s’acabat, però encara has de seguir correns, que també resten atractiu, tot i que entenc la dificultat (imposibilitat) de montar-ho en el cim.

No obstant l’organització de la cursa va ser molt correcta.

Esportivament, em vaig quedar satisfet, doncs era la primera participació en una cursa d’este format, i vaig acabar, a pesar d’anar molt temps a ritme de cua. Vaig acabar en 1 hora 41 minuts, en la possició general 309, i 95 dels veterans.

Bona experiència, però degut a la cua, i a la baixada fins la Font de la Drova, i després en bus fins a Beniopa, va fer que no m’agradara suficient com per repetir.

Podeu veure fotos ací

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s